Cent anys de futur

Un viatge transformador

A principis del segle XX, Francesc Estabanell i Puntí, copropietari de l’empresa tèxtil Estabanell i Pahisa, va enviar un dels seus fills a recórrer Suïssa i Itàlia per esbrinar què era allò que anomenaven “corrent”.

Cap dels dos no imaginava que aquell viatge transformaria la companyia i la societat del seu voltant.

La llum del canvi

Arran d’aquest viatge, la companyia Estabanell i Pahisa va substituir el vapor per electricitat per fer funcionar les màquines de la fàbrica familiar de tèxtils.

El 1910 vam construir la primera instal·lació hidroelèctrica de la companyia al riu Ter per fer arribar l’electricitat a la factoria situada a Centelles.

Amb el seu excedent de producció energètica vam començar a donar servei a les poblacions més properes, vam incorporar a la vida dels ciutadans el corrent i vam impulsar l’activitat econòmica de la zona.

Després de més de cent anys comercialitzant energia i consolidant la nostra marca, el 2015 vam acostar la fibra òptica a la majoria de municipis on operàvem. Aquest pas va suposar la connectivitat per a llars i empreses que fins aleshores no podien gaudir d’aquesta tecnologia.

D’avui endavant, continuarem innovant amb un únic propòsit: ser part del benestar de les persones.