Preguntes freqüents

Energia

No, no té cap cost. Assegureu-vos, però, que no teniu cap compromís de permanència amb la vostra companyia actual.

Tampoc. La nostra relació amb tu es basa en la confiança.

Per sol·licitar una reducció de la potència contractada, envia’ns una petició a través del nostre correu electrònic atc.empreses@estabanell.cat indicant la potència que necessites per a cada període de potència. En un termini de 48 hores rebràs un correu electrònic per autoritzar formalment el canvi a través de signatura electrònica.

Si la potència sol·licitada no supera el 50% de la potència màxima admissible segons la documentació tècnica presentada en el moment de la contractació del subministrament elèctric, ens has d’enviar el Butlletí de Reconeixement (BRIE), fet pel teu instal·lador.

En cas que la potència que sol·licitis superi el 50% de la potència màxima admissible segons la documentació tècnica, necessites el Registre d’Instal·lacions Tècniques de Catalunya (RITSIC) i el Certificat d’Instal·lació Elèctrica (CIE), expedit pel teu instal·lador.

Determinats aparells com motors, cambres frigorífiques o transformadors sobrecarreguen les línies de la teva empresa i, si no comptes amb un equip de compensació que el corregeixi i elimini, la sobrecàrrega es trasllada a la línia elèctrica. És a dir, aquests aparells ‘contaminen’ la xarxa que utilitzem tots. Per llei, la generació denergia reactiva es penalitza quan supera el 33% de lenergia activa, cosa que genera un càrrec en factura proporcional a la generació denergia reactiva.

En potències superiors a 15kW, la facturació de la potència és per maxímetre. Això vol dir que, en cas d’excedir la potència contractada en algun període, se’t cobrarà una penalització equivalent al doble de la punta de potència excedida.

Per exemple, si tens una potència contractada de 40kW i registres un pic de potència de 52kW en el període 3, a la teva factura mensual veuràs un import corresponent a un excés de potència de 24kW.

Per consultar el detall dels consums registrats, et pots donar d’alta a l’àrea client de la teva empresa distribuïdora, que trobaràs referenciada a la factura.

Si la vostra empresa té una potència contractada de més de 15kW (tarifa 3.0 TD o 6.1 TD), podeu consultar aquí el detall dels períodes de facturació per mesos i hores.

Has d’enviar a atc.empreses@estabanell.cat la documentació següent:

  • Registre d’autoconsum de Catalunya (RACC).
  • Certificat d’instal·lació elèctrica (CIE).
  • Registre d’instal·lacions tècniques de seguretat industrial de Catalunya (RITSIC).
  • Número de CUPS o còpia d’una factura recent.

Quines gestions pots fer a través de l’Oficina Virtual? A través de l’Oficina Virtual pots:

  • Modificar les teves dades de contacte i número de compte bancari.
  • Consulteu el vostre historial de facturació.
  • Veure pagaments pendents i accedir a la plataforma de pagament.

Telecomunicacions

Internet

Per defecte es troben impresos sota el router (ONT). El nom de la xarxa que has d’utilitzar és la que veuràs indicada com “SSID” i la contrasenya com “WLAN key”.

Pots fer-ho amb dispositius PLC o amb amplificadors Wi-Fi.

El Power Line Communications (PLC) és una tecnologia que utilitza les línies d’energia elèctrica convencionals per transmetre senyals de dades i millorar la comunicació. És a dir, els PLC aprofiten la xarxa de cablejat elèctric existent per convertir-la en una línia digital d’alta velocitat de transmissió de dades, i permeten l’accés a Internet mitjançant banda ampla simplement connectant-se a les preses de corrent convencionals. Generalment necessites dos dispositius PLC: un que es connecta directament al equip que t’instal·lem (ONT) i un altre que se situa en un punt allunyat on no tinguis suficient cobertura Wi-Fi.

Una altra opció són els Amplificadors Wi-Fi, que amplifiquen el senyal rebut per tal d’ampliar el rang del senyal Wi-Fi rebut per part del router. Això permet cobrir les àrees on el senyal no arriba.

Telefonia Fixa

En aquest document t’expliquem com funciona el procés de portabilitat de telefonia fixa.

Introdueix els següents codis al telèfon per activar/desactivar, accedir i configurar la bústia de veu:

*10: habilitar bústia de veu

*11: deshabilitar bústia de veu

*97: escoltar missatges de la bústia de veu

*97 + opció 0: configurar bústia de veu

Aquí tens diferents opcions de desviament de trucades entrants.

*72+número de telèfon: desviament incondicional al número de telèfon indicat. Per exemple, el codi *72931000000 faria que totes les trucades entrants es desviessin al número 931000000.

*73: desactivar desviament incondicional.

*90+número de telèfon: desviament en cas d’ocupat al número de telèfon indicat. Per exemple, el codi *90931000000 faria que totes les trucades entrants es desviessin al número 931000000 quan el nostre telèfon estigués ocupat.

*91: desactivar desviament quan ocupat.

*92+número de telèfon: desviament en cas de no contestar al número de telèfon indicat. Per exemple, el codi *90931000000 desviaria totes les trucades entrants al número 931000000 quan el nostre telèfon no contestés.

*93: desactivar desviament quan no contesta.

*88: desactivar TOTS els desviaments.

*78: no molestar.

*79: desactivar no molestar.

067+número de telèfon: per fer trucades sense mostrar el número de telèfon. Per exemple, el codi 067931000000 faria una trucada al telèfon 931000000 sense mostrar el teu número de telèfon.

*77: rebutjar trucades ocultes. Amb aquest codi, en entrar una trucada amb el número d’origen ocult, salta una locució informant a la persona que truca anunciant que no s’accepten trucades sense identificació. Després de la locució, la trucada es desvia al contestador o acaba la trucada, depenent de la configuració de la línia.

Per refer els canvis i tornar a acceptar trucades ocultes, hauràs d’introduir el codi *78.

En aquest document et detallem els preus de les trucades des de telèfon fix. Tingues en compte que en cas que tinguis contractat un bo de trucades a mòbils o a números internacionals, aquestes no es tarificaran fins que hagis sobrepassat el número de minuts inclosos.

Les trucades a números especials no estan incloses en cap bo.

En aquest document et detallem les tarifes per a les trucades internacionals des del telèfon fix.

Mòbil

Per prestar el nostre servei de telefonia mòbil utilitzem la xarxa de Yoigo i de ORANGE, així doncs, compartim la seva mateixa cobertura 3G i 4G. Amb la combinació d’aquestes dues xarxes, donem cobertura gairebé al 100% del territori.

Sí, només ens ho has de sol·licitar perquè ho gestionem. El tràmit és d’aproximadament dos dies hàbils. El canvi d’una operadora a una altra es fa de matinada perquè el tall en el servei t’afecti el mínim possible.  

La SIM és auto-configurable. Quan s’introdueix al terminal, arriben 2 SMS per a l’autoconfiguració dels paràmetres d’Internet de la targeta.

En cas que aquesta configuració automàtica no es pugui fer, es pot fer manualment de la següent manera:

  • En terminals Android:

Ves a “configuració” > “connexions sense fils/xarxes” > “xarxes mòbils” > “APN” > “nou APN”. En aquest menú has d’escriure “Estabanell” a la secció “name”. A la secció “APN” s’ha d’indicar “Internet”. Has de prémer la tecla Menú i l’opció “guardar” de nou. 

  • En terminals iOS:

Connecta’t a una xarxa wifi des del teu mòbil i obre el navegador del teu smartphone, (Safari). Accedeix a www.unlockit.co.nz. A baix a la segona icona veuràs l’opció crear APN. Prem sobre la icona. A l’opció de país, selecciona Espanya i en operador, selecciona Estabanell. Prem de nou a crear APN. T’apareixerà una altra pantalla en la qual hauràs de prémer el botó Instal·lar. Ja està, si veus que no connecta a la xarxa de dades reinicia el teu terminal.

Per defecte, totes les línies tenen el servei de Roaming activat. No obstant, per confirmar-ho pots posar-te en contacte amb nosaltres per telèfon al 900 360 370 o bé per correu electrònic a atc@estabanell.cat.

Un cop arribis al país de destinació, el terminal es registrarà automàticament amb una de les xarxes disponibles (cal que tinguis habilitada al telèfon la connexió de dades en roaming i la selecció automàtica d’operador).

En cas de pèrdua del teu terminal mòbil, has de contactar amb el nostre Servei d’Atenció al Client al 900 360 370 i demanar el bloqueig de la línia. Per recuperar-la, cal que ens demanis un duplicat de la SIM. Podràs recollir-la apropant-te a una de les nostres botigues on hauràs d’identificar-te amb el teu DNI. Aquest tràmit només el pot realitzar la persona apoderada per l’empresa, . Si ho fa una altra persona, haurà de portar una autorització signada. Si ho prefereixes, et podem enviar el duplicat de la SIM per missatger.

El cost d’aquests servei són 3€ (IVA inclòs) si reculls la targeta a alguna de les nostres botigues i 8€ (IVA inclòs) si vols que t’enviem el duplicat per missatger.

Pots trucar des d’Espanya a l’estranger sense problemes. Cada país tindrà un preu diferenciat per minut.

Fes clic aquí per consultar les Tarifes Internacionals.

El consum de trucades de fix i mòbil, així com el consum de dades mòbil et vindran detallades en la factura que mensualment t’enviarem per correu electrònic. També pots consultar el consum a la teva àrea de client.

Sí, t’enviarem un SMS gratuït quan hagis consumit el 100% de la capacitat contractada.

El dia en què la portabilitat es faci efectiva, la teva antiga targeta SIM deixarà de funcionar i ja podràs instal·lar la nova SIM i fer servir el servei d’Estabanell. 

Si has sol·licitat la portabilitat durant la contractació d’un paquet de serveis que inclou un servei de Fibra, el procés de portabilitat es realitza un cop instal·lada la fibra.

L’ICC i el número de telèfon són les dades que identifiquen la teva targeta SIM.
L’ICC és un número que trobaràs imprès a la targeta del teu mòbil just al costat del xip. 

Amb Estabanell tindràs accés a la màxima velocitat (4G) de la xarxa, independentment del que descarreguis i de la tarifa que tinguis contractada. Si esgotes la teva tarifa de dades, la velocitat es veurà reduïda. 

Recorda que la velocitat de navegació que experimentis depèn del terminal d’accés, de l’aplicació i de la situació de càrrega de la xarxa.

Amb les nostres tarifes podràs trucar i navegar  estant als països de  zona 1  i zona 2 de Roaming (Zona UE) sense cap cost addicional. Consulta les tarifes Per trucar i navegar als països de la zona 3, a  Tarifes Roaming.

Per defecte, la bústia de veu està activa des del mateix instant en què actives la teva SIM.

Si vols desactivar-la, tecleja al teu mòbil el codi #002# i després la tecla de trucada. La teva bústia quedarà desactivada.

Si la vols tornar a activar, tecleja al teu mòbil el codi **62*242# i després la tecla de trucada. La teva bústia quedarà activada.

​El desviament de trucades és un servei amb el qual pots desviar les trucades entrants que rebis al teu número d’Estabanell a qualsevol altre número. Si desvies les teves trucades a un número fix o mòbil nacional, el desviament de trucades no tindrà cap cost.  Si el desvies a un altre tipus de número, cada trucada desviada se’t cobrarà d’acord a les tarifes que pots consultar en aquest document. 

Per activar el desviament de trucades:

Marca: **Codi desviament* número on vols que entrin les trucades #.

Prem el botó de trucada.

Per desactivar el desviament de trucades:

Marca ## codi desviament #.

Prem el botó de trucada.

Tipus de desviament de trucada:

Desviar totes les trucades entrants, codi de desviament: 21.

Desviar quan no respons al telèfon, codi de desviament: 61.

Desviar quan el telèfon està ocupat, codi de desviament: 67.

Desviar quan el telèfon està apagat o fora de cobertura, codi de desviament: 62).

Nota: Si vols fixar un temps d’espera abans del desviament (de 5 a 30 segons) pots fer-ho marcant: . 

** 61 * núm. on vols desviar la trucada ** temps # (botó de trucada).

Pots canviar de tarifa una vegada al mes sense cost addicional. Per fer-ho, escriu-nos a atc@estabanell.cat o truca’ns al 900 360 370.

No, no tenim servei de Multi-SIM.

No, no tenim servei de SIM virtual.

Facturació i Serveis

La facturació es tanca els darrers dies del mes. El teu banc rebrà la factura durant els primers dies del mes següent i es carregarà al compte corrent que hagis indicat.

Contacta amb el nostre servei d’atenció al client trucant al 900 360 370 per conèixer les opcions de canvi de modalitat que tens disponibles.

Si vols donar-te de baixa, només cal que ens truquis al 900 360 370.

Si vols canviar el número de compte corrent on domiciliar els rebuts, truca’ns al 900 360 370 i ho gestionem.